milkpaint

Milieuvriendelijke, 100% biologisch afbreekbare verf

In oude tijden werd verf altijd gemaakt van de producten die de mens in zijn omgeving voor handen had, zoals kalk, krijt, klei, aardpigmenten, tarwe, huidenlijm, eieren, melk etc. Milk Paint is ontwikkeld op basis van oude op melk gebaseerde recepten die al eeuwenlang in gebruik zijn. Milk Paint heeft een prachtig kalkmatte uitstraling. Op onkwetsbare oppervlakken kun je het onafgewerkt laten. Als Milk Paint op een poreus oppervlak is aangebracht is de verf oersterk en slijtvast en zal mettertijd steeds verder uitharden. (Er zijn grotschilderingen gevonden van duizenden jaren oud, gemaakt met zo'n mengsel van melk, kalk en aardpigmenten!)

Milk Paint is een authentieke natuurverf. Deze verf wordt in poedervorm geleverd en bevat uitsluitend biologisch afbreekbare ingrediënten en natuurlijke pigmenten.

Milk Paint bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en geen oplosmiddelen, conserveermiddelen of andere hulpstoffen en is milieuvriendelijk, geur arm en kindvriendelijk.

Geschikt voor muren, meubels, houtwerk, woonaccessoires, etc.

Door de samenstelling van de verf, en het gebruik van kalk en poederpigmenten, zijn de kleuren intens en levendig. Milk Paint is geschikt voor poreuze ondergronden zoals ongelakt hout, steen, beton, gips, e.d.

Op niet poreuze ondergronden zoals gelakte of geverfde oppervlakken, meubels die met was of olie zijn bewerkt, glas, metaal, keramiek e.d. kan de Milk Paint gaan bladderen (het zogenaamde 'chippy effect'). 

Het verleent zich heel goed voor alle decoratieve verftechnieken die ook voor krijtverf worden gebruikt. Zo kun je een laag Milk Paint doorschuren, craqueleren, of patineren met antiekwas, kalkwas of colourwax. Zo kun je deze authentieke verf nog meer charme geven. 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb