Kaleien

De techniek van kaleien is één van de oudste afwerkingstechnieken om je woning een artisanale look te geven. Traditionele kalei is een mengsel van kalk, water en zand als vulmiddel en werd vroeger gebruikt door de boeren om de muren van hun stallen mee in te smeren.

In de loop van de jaren lieten meer en meer mensen hun oog vallen op het rustieke aspect van het kaleien en werd deze techniek opnieuw zeer populair.

De traditionele samenstelling van kalei heeft door de jaren heen weliswaar plaats gemaakt voor verbeterde versies die een rustieke uitstraling combineren met een verhoogde duurzaamheid. Echter zijn dit cementgebonden producten en zijn dan ook veel dunner en kunnen aangebracht worden op alreeds geschilderde gevels. Dat kan met traditionele kalei dus niet.

De traditionele kalei heeft als voordeel dat zij een uitstekende dampdoorlaatbaarheid heeft!

Kaleien is geen verf of een product, het is een techniek. Kaleien kan je omschrijven als een oude schildertechniek, waarbij dunne kalkpleister met een kwast op een muur wordt aangebracht, helemaal anders dus dan een gevel cementeren. Het kan zowel worden toegepast bij gevels, maar ook bij binnenmuren.

Maak jouw eigen website met JouwWeb