Over mezelf

Ik ben Mike en ben geboren en getogen in Antwerpen.

Ik heb al van kindsbeen af een overvloed aan passie voor sierkunsten en verf is de rode draad in mijn leven.

Daarom volgde ik tijdens mijn schoolopleiding Technische Sierkunsten in Antwerpen. (Londenstraat, Cadixstraat) en daarna nog eens 4 jaar lang kunstacademie.

 

Later zouden opleidingen als decorateur in Het Oranjehuis en de tekenschool Ter Lindenhof (allen te Antwerpen) nog volgen in mijn verdere loopbaan.

Ik volgde destijds op heel jonge leeftijd een stage fijnschilders bij een klein familiebedrijf en leerde zo de knepen van het vak. Ik groeide door tot een volleerde fijnschilder maar door mijn creatieve vaardigheden  wist ik snel naam en faam te maken met mijn uitgesproken eigen stijl en een stempel te drukken in de sector.

 

Na jaren vervolgde ik mijn weg in enkele residentiële schilderbedrijven. Hier voelde ik me  meer op mijn  plaats. Toch na verloop van tijd had ik het gevoel dat ik het allemaal al wel had gezien. dus ging ik op zoek naar artistiekere uitdagingen. Ik kwam terecht bij Dankers en Axel Vervoordt en kreeg zo via via een plaats in een groep restauratie- en decoratieschilders (die ook wereldwijd werkten). We werkten jarenlang in de meest flamboyante villa's, kastelen, het koninklijk paleis, restaurants, hotels en winkelketens.

Hier was het artistieke werk de kern en in het creatieve proces kreeg ik hier ook vaak de vrije loop. 

Ik ging me ook meer toeleggen in de authentieke natuurverven, natuurlijke pigmenten en harsen. 

 

Het was hier dat mijn interesse ook enorm aangesterkt werd door de natuursteen. In plaats van deze te imiteren wilde ik deze vanuit de basis van cement, marmerpoeder, kalk, polymeer, bindmiddelen met verharder nu ook naadloos gaan bewerken. Na vele jaren opleidingen te volgen en zelf te experimenteren heb ikzelf naast de bekende mortex en microtopping ook mijn eigen (decoratieve)recepten hierin ontwikkeld.

 

Ik mag zeggen dat ik een ervaren 'decoratieve, creatieve artistiekeling' ben die van zijn passie zijn beroep heeft gemaakt en dit als zelfstandige vennootschap. Ik ben en blijf nog graag een zelfwerkende patroon!

Nu wel in een eigen team met 3 vaste en kunstige werknemers in dienst (door mezelf opgeleid!) en steeds  met heel veel enthousiasme bij iedere klant aan de slag gaat maar nu ook grotere projecten aanneemt.

 

Mede dankzij mijn trouwe en steeds meer groeiende cliënteel en partners ben ik zeer tevreden dat ze mij allen in groot vertrouwen volgen en beroep doen op onze professionele diensten.

Met al deze ervaringen (+ 33jaar) ben ik nu meer gekend als gewoon Mike van ARTpintura 

Ambachtelijke  Restauratie  Technieken 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb